Paar daagjes weg

Vrijdag 23 augustus- 2024

De vakantie is weer voorbij, laatste vrije dagje vandaag. Vind het ook weer prima hoor, alles weer in het normale ritme. Veel beter voor de mens. Heb eigenlijk niet echt het gevoel dat ik vakantie heb gehad. Dat komt denk ik ook door de hernia van Rien. Hij kon niet veel dus we zijn ook niet veel weg geweest. De pijn was zelfs zo erg dat ik op een zondagmorgen morfine ben gaan halen in het ziekenhuis. Dat wilde de dokter in het begin ook al voorschrijven maar dat had Rien liever niet. Maar als je niet meer lopen kan van de pijn dan moet je wel. Het hielp in ieder geval wel. 2 dagen heeft hij het gebruikt en toen was het niet meer nodig. Kon hij merken dat de andere medicijnen hun werk gingen doen.  Wel zijn we vorige week toch nog samen 2 daagjes naar Koudekerke geweest. Dat wilde hij perse doen. Voor dat we gingen had hij een afspraak in het ziekenhuis voor een mri scan en een gesprek met de arts. Daar werd bevestigd dat het een hernia is. Nu moet hij de 29e voor een spuit en hopen dat dat dan maar helpt. Toch is het wel heerlijk geweest om er met z’n tweeën even uit te zijn. We zijn direct uit het ziekenhuis doorgereden naar Koudekerke en arriveerde daar om kwart over 6. Best een eind hoor, ruim 2 uur rijden. Maar wat een prachtig ding is zo’n yurt. Het zag er allemaal schoon uit binnen, en je komt er achter dat een mens helemaal niet zoveel spullen nodig heeft als hij denkt. Er stond een bed (heerlijk bed), een schemerlamp, een kleine tafel met twee stoeltjes, 2 fauteuils en een kachel en een kastje, dat was het wel zo’n beetje. De wc was buiten naast de tent, en een keet met een klein keukentje erin. Maar die hebben we nagenoeg niet gebruikt dan alleen voor een bak thee zetten. Voor de rest zijn we lekker uit gaan eten. Een weitje ernaast met 4 ezels erin, prachtige beesten. Balken konden ze wel, wat een geluid man, tis gewoon knap hoe ze dat eruit krijgen, haha.

 

Had s’morgens hier nog 2 boeken gekocht, die mochten natuurlijk niet ontbreken. Zo vaak krijgen we de kans niet om ongestoord te lezen. Maar daar kwam die avond niks van want om half tien was het al donker in de yurt en de schemerlamp zette ook geen zode aan de dijk. Dat werd dus vroeg slapen😅. Maar dat werd de volgende ochtend goed gemaakt. Het regende echt de hele morgen, wat is er dan lekkerder dan met een boek op bed te lezen, dat alleen voelde al als vakantie. Na 1 uur werd het droog en zijn we naar Arnemuiden gereden. Want daar zit het handwerkwinkeltje van Jeanet Jaffari van de blog ‘blij dat ik brei’. Ik lees haar blog en nu had ik de kans om daar eens te gaan kijken. Wat een prachtige winkel, om te watertanden! Zulke mooie wolletjes, voorbeelden en patronen. Wat is m’n eigen winkel dan nog ‘leeg’ vergeleken bij haar. Maar zij draait dan ook al 26 jaar. Het is zoals de vertegenwoordiger zegt: je moet er echt 3 tot 5 jaar voor uittrekken om je winkel op te bouwen en bekendheid te krijgen. Nou, dan heb ik nog even te gaan, ben nu ruim een half jaar open en ik moet zeggen dat het me echt niet tegenvalt hoor. Steeds meer vreemde mensen die binnenwandelen en zeggen dat ze van die en die hoorde dat hier een winkeltje is. Dan gaat het de goede kant op. Maar wat een leuke vrouw, had vertelt dat ik ook een handwerkwinkeltje opgestart ben. Haar reactie was gewoon leuk en ook heel open. Ze vertelde hoe ze zelf opgestart was en hoe het in de loop van de jaren uitgebreid is. Grappig was om te horen dat de vertegenwoordiger van Lang yarns ook bij haar komt. Kocht nog twee bolletjes van Lang yarn bij haar voor een truitje.

Ben echt blij dat ik even aangewipt ben, ze heeft er voor gezorgd dat ik weer optimistisch de winkel verliet😀. In haar laatste blogje doet ze een oproep om vooral in stenen winkels te kopen en niet alles online te bestellen. En wat heeft ze daar gelijk in, hoeveel winkels hebben al niet moeten sluiten omdat er niet meer tegen op te boksen valt. Laten we eerlijk zijn, het slaat toch ook nergens op dat je online bestelt als je ook naar de winkel kan. En ik ben er zelf ook schuldig aan hoor, hoe snel bestel je niet even gauw wat, lekker makkelijk. Maar ondertussen moet de ondernemer met de winkel zich in allerlei bochten wringen om het hoofd boven water te houden. Dus bij deze: eerst kijken of ze het in de winkel hebben, zo niet dan kun je het altijd nog bestellen. Laten we ervoor gaan!

Van de week kwamen de nieuwe wolletjes van Lang Yarn binnen. Alle 84 kleurtjes van Jawoll sokkenwol met het leuke klosjes nylon binnenin.. Wat een kleuren joh, heerlijk. Als je daar niet meer uit kan kiezen dan slaag je nergens. De patronen liggen al klaar😍.

En het garen Magnolia, ook zo mooi. 85% merino en 15 % polyamide. Een heerlijk dik garen voor naald 5/6 voor een prachtige trui of omslagdoek, sjaal, muts. Het patroonboek van dat garen ligt hier ook in de winkel. Ik had er bij de vertegenwoordiger een voorbeeldtrui bij besteld maar die was er niet meer. Als het goed is met 2 weken en anders moest ik hem zelf maar breien dacht hij. Harstikke leuk, maar m’n tijd hé😎.  Dus ik hoop dat hij nog maar leverbaar is.

Hij stuurde ook gelijk nog een paar proefbolletjes mee om te kijken of ik het wat vind voor in het assortiment. Een schitterende alpaca, zo lekker zacht. Petrolblauw maar er zit ook groen doorheen. Is in aardig wat kleurtjes te verkrijgen.

en een merino en een mix van scheerwol/acryl

Ze liggen nu mooi te wezen in een mandje wat een klant voor me gehaakt heeft, hoe schattig.

Ook het garen van Durable cosy fine zit nu in het assortiment. 50 kleuren.

 

Ben nu zelf een truitje aan het breien van katoen in de kleur warm petrolblauw. Heel eenvoudig patroon met raglanmouw, maar zo mooi. Breid ook heerlijk weg op een rondbreinaald. Hij wordt van boven naar beneden gebreid.  Het patroon heeft een klant voor me uitgeschreven, ze heeft er zelf in allerlei kleuren al een stel van gebreid. Krijg de kleur niet mooi op de foto, daar lijkt hij meer grijs/blauw.

Maar we dwalen af want we waren nog steeds in Arnemuiden. Na het winkelbezoek zijn we doorgereden naar Vlissingen, hebben daar lekker met uitzicht op het water de lunch genoten. Een poosje door Vlissingen gezworven, een prachtig stadje is het. En toen was het voor Rien genoeg geweest en vertrokken we weer richting tent. s’Avonds zijn we naar het strand gereden en hebben de zon in de zee zien zakken. Volgens mij heb ik dat nog nooit in m’n leven gezien dus dat werd gefilmd. Hoe mooi! Het filmpje is helaas te groot om te downloaden voor in de blog. Na een heerlijk bakkie thee en koffie in een strandtentje zijn weer naar de auto gelopen. Inmiddels was het ook al donker geworden.

 

De volgende morgen namen we afscheid van de beheerder, maakte nog een babbeltje, ook bij hen was het verhuren een stuk rustiger dan vorig jaar. Dat is hier ook zo, dat hebben we nog niet meegemaakt in de zeven jaar dat we draaien. En hoe het komt? Geen idee, of het moet komen door dat het zo lang slecht weer is geweest. Of dat mensen toch bezuinigen omdat het zo’n onzekere tijd is. Hoe het ook zij, tis een mager seizoen geweest hier.

Op de terugweg naar huis hebben we gelijk Maureen opgepikt. Die zat in Hoek, hoe mooi kwam dat uit dat ze gelijk mee terug kon. Maar eerst haalde we wat lekkers voor bij de koffie, hebben daar een uurtje gedronken en gekletst en toen kon de terugreis weer beginnen. Konden lekker doorrijden en met twee uurtjes stonden we gelukkig weer veilig thuis.  De hond was in ieder geval blij dat we er weer waren. En voor Maureen was het ook vreemd om na drie weken weer thuis te zijn. Ze had d’r eigen prima vermaakt daar op de boot.

Menno en Hessel kwamen dinsdag weer thuis uit Bulgarije. Weer een zorg minder, vond het maar niks hoor. Met 10 jongens op pad. Niet dat ik ze het niet gun, zeker wel. Maar je hoort zo vaak dat het mis gaat met grote groepen jongens. Maar gelukkig is alles weer terug op het honk. Dat merk ik ook wel aan de wasmand. Moet zeggen dat dat toch wel even lekker was om zo weinig wasgoed te hebben. Voelde gewoon raar joh!

En toen was het van de week de drukste week van het jaar met verjaardagen. Maandag 19 augustus werd Mirjam 13 jaar, dinsdag 20 augustus m’n schoonmoeder, woensdag 21 augustus werd Hidde 14 jaar, en b.l.e.w zaterdag 24 augustus wordt Maureen 16 jaar. Dan een weekje rust en dan hoop ikzelf op maandag 2 september jarig te zijn. Dan nog een verjaardag van een schoonzus en een zwager en dan is het weer even stil.

En verder loopt de agenda weer aardig vol met aanmelding van cursussen. Ben er ook weer helemaal klaar voor, heb er zin in. Maar ook de afspraken voor verjaardagen en feestjes in het zaaltje is weer aan de gang. Dat wordt weer een hoop geregel, voor je het weet zit je weer volop in het bedrijf. Alsof er geen rustperiode is geweest. Eigenlijk vind ik het wel humor: ik heb natuurlijk de winkel dicht wegens vakantie en vrijdag 30 augustus hoop ik weer open te gaan. Maar ik heb denk ik al wel 15 klanten aan de deur gehad die niet wisten dat ik vakantie had en gezellig even voor wol kwamen. Dus deed ik de deur open en konden ze alsnog naar binnen. Dat is het voordeel als je bij de winkel woont. En ik vond het wel gezellig ook hoor, was voor mij echt geen probleem! Tis toch vervelend als je graag aan de slag wil met wolletjes en de winkel is dicht. Zo zou ik het tenminste zelf voelen, ik begreep die mensen helemaal😊. Ze kwamen wel in de rommel want er werd van alles verzet in de winkel om de nieuwe soorten wol kwijt te kunnen. Had bij Ikea 5 kasten besteld die de drie oudste zonen maandagavond voor me opgebouwd hebben. Tis toch wel ideaal op een stel zonen te hebben, altijd hulp in de buurt💪💪. Totdat ze natuurlijk die ideeën van moeders een keer zat zijn. Voordat alles weer op z’n plek lag waren we een paar dagen verder. Hessel timmerde een tafel voor me in elkaar waar de patroonboeken op kunnen liggen en waarschijnlijk binnen een paar weken nog meer wol en voorbeelden.

Nu nog een  kast die gevuld moet worden met allerlei losse dingetjes. Dat heb je ook hé, allemaal van die kleine frutsels die je wel in de verkoop heb maar waar je een plaatsje voor moet vinden zodat het ook niet te rommelig lijkt. De uitbreiding van de winkel ging verder in het atelier. Nu is het meer een geheel, dat vind ik eigenlijk beter.  Moet nog een muur in het atelier hetzelfde blauw verven als in de winkel, dan loopt het mooier door. Ga zo maar eens langs de Gamma.

De lampjesslinger is af. 20 gehaakte lampionnetjes in pastelkleuren. Hij is zo leuk geworden en het staat supergezellig, vooral als hij aan is. Weer een project af.

En m’n voorbeeldsok voor in de winkel van het garen Opal is ook af. Hang er maar 1 in de winkel want als ik er twee neer hangt willen mensen ze kopen, en moet ik telkens opnieuw een voorbeeld breien. Daarom maar 1 sok. De andere ga ik breien als de cursus daarvoor weer begint, dan brei ik met de cursisten mee. Breide hem op een rondbreinaald van 25 cm en 2,5 mm dik en voor de laatste steken van de teen op 4 naalden. Ik doe het pas sinds kort op de rondbreinaald maar vind het echt heerlijk breien. Lekker ontspannen en geen aantrekpunten die je terug ziet in je breiwerk. Alleen moet je wel markeren waar je moet minderen.

En dan nu het gordijn van macrame waar ik mee bezig was. Het leek goed te gaan maar kwam erachter dat hij toch een eindje inkrimpt met knopen dus hij was al krap zat geworden aan de zijkanten. Had er al heel wat uurtjes inzitten. En vergiste ik me eigen ook nog met knopen en had ik een grote punt en twee kleine, geen gezicht. Nu zou je normaal gesproken het weer allemaal los kunnen halen maar ik heb het geknoopt met Barbante xxl en dat kun je niet zo goed uithalen als het verkeerd gaat. En toen was ik het zo zat dat ik de schaar gepakt heb en dat stomme ding afgeknipt heb en in de kliko gegooid. Hoplakee, klaar!!!! Verzin wel wat anders voor dat raam.