Lunch- mooi garen

Zaterdag 14 september-2024

Ik heb me toch heerlijk geluncht met m’n vriendin afgelopen maandagmiddag ( cadeautje voor m’n verjaardag). Echt verrukkelijk. Water loopt me nu nog in de mond😋. We zaten bij Moeke, en daar kijk je prachtig weg over de Rijn. En het weer was ook goed, We mochten buiten zitten maar wel onder het grote scherm omdat hij regen opgaf. Dat betekende dus dat je bij iemand anders aan de tafel moest gaan zitten om onder dat scherm te blijven. Dat hadden we eventjes gedaan totdat de vrouw naast ons een sigaret op stak en wij precies in de rook zaten. Nou, dankjewel. We zijn weer naar binnen gegaan met de vraag als er een tafeltje vrij kwam of ze ons dan wilde roepen. En dat wilde de serveerster wel. 10 minuten later was het zo ver en hadden we lekker een tafeltje voor ons tweeën. We bestelde een heerlijke salade met gebakken tonijn, mango, uien uit het zuur, komkommer, tuinboontjes, quinoa, en gemengde sla. En bovenop lag iets wat leek op gedroogde vissenhuid. Nam een hap en dat was me toch zout, aaah, m’n tong kreeg de schrik van z’n leven. Maar o, wat was dat lekker zeg. Vond het jammer dat er maar twee stukjes van in zaten. En als extra nog een zak friet erbij. Waren een paar fijne uurtjes.

En ik kwam op de parkeerplaats nog m’n lievelingsauto tegen. Twee zelfs! Een lichtblauwe en een mintgroene. Echt, daar zou ik zo in rond willen rijden. Tis dat ze zo belachelijk duur zijn en dat ze naar zeggen zo onder je kont wegroesten. Dan maar niet, maar ze zijn superschattig!

Van de week was ik na het avondeten de keuken aan het opruimen en ineens viel het op hoe snel het al weer donker is s’avonds. Het was pas half 8 en het schemerde al weer in keuken. Vind het ook weer lekker hoor die donkere avonden. Houtkachel aan, kaarsjes aan, handwerkje erbij, heerlijk!

Woensdagmorgen had ik twee dames op viltcursus. Er werd een prachtige bloem gemaakt. Had wel tegen de dames gezegd dat ik de winkel open had en dat ik er misschien af en toe even af moest om een klant te helpen. Maar dat was geen probleem voor ze. Laat ik nu de hele ochtend klanten hebben gehad😅. Maar dat liep wel samen op hoor, de meeste klanten dronken een bakkie koffie mee en maakte ook een belangstellend praatje met de viltende dames. Kortom, het was een hele gezellige ochtend. De dames gingen tevreden met bloem naar huis en een komt er nog terug in november voor de bloemen-lampjesslinger te vilten.

Van de week kwamen er twee soorten nieuw garen binnen van Lang yarns. Een heerlijke zachte alpaca in veel kleurtjes en een prachtige zachte gemêleerde sokkenwol. Ook zeer geschikt voor sjaals, mutsen, vesten, truien. Heb gelijk maar een sok (slofje) opgezet als voorbeeld voor in de winkel. Dan moeten de sokken uit de vorige blog maar weer even wachten.

Gisterenmorgen kwam een vriendin m’n kaardmolen terugbrengen die ze geleend had. En ze kwam nog een cadeautje brengen voor m’n verjaardag waar zij niet bij kon zijn. Dat was wel een heel bijzonder cadeau.  een krans van gewassen schapenwol met een gevilt schaapje in het midden. Daar heeft ze wel wat werk aan gehad, maar superleuk😍. Erg blij mee!

En nog een prachtige regenboog aan de lucht. Kom je nooit op uit gekeken!