Heerlijke Pavlova
Vrijdag 9 augustus-2019
Deze taart is echt verrukkelijk. Zeer makkelijk om te maken en hij toont gewoon heel mooi. Hij hoort officieel met slagroom,maar dat vind ik niet zo lekker. Zelf gebruik ik clotted cream(vulling voor scones)
Ingrediënten: 4 eiwitten-200 gram basterdsuiker-3 theelepels verse citroensap-kleine eetlepel maizena.
Voor de vulling:pakje monchou-bekertje slagroom-4 theelepels suiker -zakje vanillesuiker-jam-vers fruit.
Oven voorverwarmen op 140°
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf,voeg de suiker toe en klop het zo stijf tot er pieken op blijven staan. Zeef de maizena erboven en voeg het citroensap toe. Even er door mixen en op een met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Uitstrijken tot een cirkel van ong. 25 cm doorsnee. Hij is een centimeter of drie hoog. Zet hem op de middelste richel in de oven en laat hem een uur in de oven opdrogen. Schakel de oven uit en laat hem nog een uur in de oven staan. Hij is dan binnenin nog iets zacht. Als je het lekkerder vind dat hij binnenin ook hard is dan moet je hem wat langer laten drogen in de oven. Laat hem afkoelen.
Klop de slagroom met de suikers stijf en klop de monchou erdoor.
Bestrijk de pavlova met een dun laagje jam. Schep de vulling op de pavlova en versier hem met vers fruit.