Venose Brok

Vrijdag 3 januari-2020

Hier het recept waar ik het in m’n vorige blogje over had. Ze spreken het daar uit als Venose Brok. Het heet eigenlijk’ Vollenhoofse Brok’

Het is erg lekker. Hij zit een beetje tussen koek en cake in. Ik ging vanmorgen de schaal terug brengen bij de mevrouw en wilde dan gelijk het recept vragen om met jullie te delen. Maar ze had het al voor me opgeschreven. Hoe aardig!! Ga hem gauw uitproberen. Hij is erg makkelijk om te maken.

Oven voorverwarmen op 180 graden

750 gram zelfrijzend bakmeel-500 gram donkerbruine basterdsuiker-500 gram gesmolten margarine(ik ga roomboter gebruiken)-3 zakjes vanillesuiker-2 eieren-2 eetlepels speculaaskruiden-2 eetlepels koekkruiden.

Alles in een grote kom mengen en dan op een ingevette bakplaat leggen.

Ongeveer 20 tot 25 minuten afbakken.