Zelf tijmsiroop maken
Dit recept komt uit een van de boekjes waar ik een paar weken geleden over blogde. ‘De wilde herfst en de wilde zomer van Harmonycenter’ Helpt bij verkoudheid en een zere keel.
Tijm hebben we genoeg in de tuin staan en de rest van de ingrediënten heb je altijd in huis. Je moet alleen nog zorgen dat je lege flesjes hebt. Deze heb ik volgens mij ooit een keer bij de Xenos gekocht. Online kun je ze sowieso bestellen.
50 gram verse tijm of 25 gram gedroogde tijm- 500 ml water- 300 gram suiker
Water aan de kook brengen en de tijm(eerst wassen) erbij doen en 20 minuten op zacht vuur laten trekken.
Giet het dan door een fijne zeef in een andere pan zodat je alleen het vocht overhoudt.
Doe de suiker erbij en laat het op een middelmatig vuur ongeveer 40 minuten inkoken. Hou het wel in de gaten want het kan in een keer hard gaan. Giet de nog loeihete siroop door een trechter in uitgekookte flesjes en sluit de dop gelijk zodat ze vacuüm zuigen.
Deze siroop is een jaar houdbaar en bij klachten 2 grote theelepels per dag.
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt en daar hield ik 2 flesjes van 250 ml en een klein restje aan over. Dan heb je een beetje een richtlijn hoeveel siroop je overhoudt.