Rijst/Bami met Kip/Teriyakisaus
Alstublieft, hoef je vanavond niet meer na te denken wat je eten moet. Heerlijk recept!
Voor 8 personen
200 ml rode wijn- 200 ml zoete sojasaus- 4 eetlepels suiker- kilo kipfilet in stukjes- theelepel gemberpoeder- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes of handje cashewnoten-2 bosuitjes in ringetjes geknipt- maizena.
Doe de wijn in een pan en laat even inkoken zodat de alcohol verdampt. Voeg de suiker en sojasaus toe en kookt hem in tot hij een beetje stroperig begint te worden. Verhit in een koekenpan boter of olie en bak de kipstukjes rondom bruin en gaar. Doe de kip bij de saus en voeg de gember toe. Voeg een halve liter water toe en laat het even doorwarmen. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes. Bind de saus met maizena tot hij de goede dikte heeft en voeg de sesamzaadjes en de in ringetjes gesneden bosui toe.
Lekker met rijst/bami en boontjes.
Eetsmakelijk!