Appel-karameltaart met pecannoten
Woensdag 16 oktober-2019
Hier weer een andere versie van een appeltaart. Niets zo veelzijdig als een appel,hé! Je kunt er alle kanten mee op. De havermout in de bodem geeft een heerlijke smaak,maar ook de karamel door de appels is lekker. Een ander smaakje dan dat je gewend ben van appeltaart maar wel een aanrader! Her recept komt uit de “foodies special”
Voor de bodem: 250 gram bloem-8 gram bakpoeder-100 gram havermout-175 gram boter-halve theelepel zout-200 gram basterdsuiker-50 ml melk.
Voor de vulling: 5 appels -150 gram pecannoten -2 biscuitjes verkruimeld
Voor de karamel:75 gram suiker-3 eetlepels slagroom.
Oven voorverwarmen op 175 graden`
De bodem:
Kneed van alle ingredienten voor de bodem een stevig deeg. Rol uit tot een ronde lap en leg het in een taartvorm of in een springvorm van 28 cm doorsnee. Als je alleen een kleinere hebt,dan laat je wat deeg achterwege anders word de bodem wel heel dik. Als je een springvorm gebruikt dan de rand niet hoger als 3 cm maken.
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Breek de pecannoten doormidden,bewaar een paar hele voor de garnering. Ik had zelf de pecannoten helemaal in fijne stukjes gehakt,maar dan heb je bij elke hap heel veel noten in je mond. Dat eet niet zo lekker. Halve noten is beter en staat mooier.
Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met de slagroom. Voeg de appel en pecannoten toe en meng goed door elkaar. Meng de biscuitkruimels erdoor en verdeel het mengsel over de deegbodem. Bak de taart in ong. 40 minuten gaar.
Fikse dot slagroom erop en eetsmakelijk!!