De Grebbestee blog

Gekarameliseerde appeltaart

4 juni-2018 Zoals beloofd hier het recept van de gekarameliseerde appeltaart,om je vingers bij op te eten. 250 gr bloem-175 gr witte basterdsuiker-halve theelepel zout-225 gr roomboter- 1 ei- 1 kilo stevige appels (Golden delicious). Maak van de bloem met 75 gr suiker,zout,125 gr roomboter,het ei en 1 a 2 eetlepels water een soepel deeg. […]

Maandagmorgen

4 juni-2018 Vanmorgen de wekker op 5 uur gezet,de bedoeling was om eens fiks aan de slag te gaan. Afijn,de wekker ratelde trouw om 5 uur,maar ik was er pas kwart voor 6 uit,daar ging de planning. Eerst maar aan de ramen begonnen,was ook al weer 3 weken geleden. Toen we hier kwamen wonen ,bijna […]

Goulashsoep uit de Heksenketel

31-5-2018 Gisteren lekker soep uit de heksenketel gegeten. Het was zo warm, dat ik wel wist dat de meeste mannen hier na een dag in de hitte werken, geen zin hadden in een bord met piepers en groente. Wat eet er dan lekkerder weg dan een bord soep met stokbrood. Meestal maak ik er zelf […]

Cake met donkerbruine suiker/kokoslaag.

29-5-2018 Zijn naam is “Drammer Hage” Dit recept wil ik jullie niet onthouden,het is snel te maken en zóóóóó lekker. Ik heb hem denk ik een jaar of 15 geleden uit de Seasons geplukt en is hier echt populair. Het is zo simpel als wat,maar een schaal vol met die stukken cake staat fantastisch en […]

Wandelen in de Blauwe kamer

28 mei-2018 We zijn 2e pinksterdag in het natuurgebied ‘de Blauwe kamer’ geweest.Het is hier 10 minuten vandaan. Wat is het daar mooi,je kunt er prachtig wandelen en genieten van het weidse uitzicht,de wilde paarden(koniks) en halfwilde Gallowayrunderen. Daar staan ook de restanten van de oude steenfabriek. Deze fabriek bakte tussen 1890 en 1975 bakstenen […]

Wol Vilten

24-5-2018 Wat is het heerlijk om hobby,s te hebben. Gewoon even lekker nergens aan denken ,even je hoofd leeg.Een van m’n grote hobby,s is wol vilten.Ik heb daar een cursus voor gevolgd en was gelijk compleet verslaafd. Voor degene die niet weten wat vilten is: onbewerkte /geverfde wol met heet water en groene zeep bewerken […]

amish kaneelbroodjes

18 mei-2018 Hier een heerlijk recept van de amish. Het is wel even werk,maar dan heb je ook wat. Kunnen we er een beetje inkomen wat die vrouwen en mannen daar dagelijks voor werk verzetten. Ik zou er dolgraag eens een poosje bivakkeren. Rien denkt dat ik dat niet volhoudt daar,nou vadertje,ik zou het er […]

Vooruitgang verbouwing

17 mei-2018 Het einde is nu echt in zicht,de stukadoor heeft gisteren z’n werk af gemaakt,nu zelf nog de onderste plint verven en dan zijn de buitenmuren helemaal klaar.Schilder hoopt volgende week ook het werk af te hebben. Nu mag de loodgieter nog een paar dagen bij ons doorbrengen en dan hebben we het wel […]

Bedstee opruiming

Gisteren hadden de 4 jongste kinderen nog lekker vrij van school,tijd om de bedstee is aan te pakken. Die heeft Rien(manlief) 16 jaar geleden in de keuken onder de trap gebouwd. Wordt vaak gebruikt voor zieke kinderen,bange kinderen die het boven soms eng vinden,verliefde stellen(die mogen de gordijntjes open houden),of jongelui die onverwachts s’nachts meekomen,als [&hel...

kruidkoek

Daar bakken een grote hobby van me is, vind ik het leuk om recepten te delen. Ik hoef niet bang te zijn dat het hier oud wordt,afnemers genoeg(wie de grootste is zullen we het maar niet over hebben). 500 gram bloem-zakje bakpoeder-500 gram donkerbruine basterdsuiker-theelepel zout-500 ml melk-3 volle theelepels koek en speculaaskruiden- eetlepel keukenstroop […]