Gekarameliseerde appeltaart
4 juni-2018
Zoals beloofd hier het recept van de gekarameliseerde appeltaart,om je vingers bij op te eten.
250 gr bloem-175 gr witte basterdsuiker-halve theelepel zout-225 gr roomboter- 1 ei- 1 kilo stevige appels (Golden delicious).
Maak van de bloem met 75 gr suiker,zout,125 gr roomboter,het ei en 1 a 2 eetlepels water een soepel deeg. Laat het deeg een half uur in folie in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels,halveer ze,verwijder de klokhuizen. Snijd de rest van de boter in plakjes .Verdeel 3/4 van de boter en 3/4 van de suiker over de bodem van een dicht metalen vorm(26 cm). Zet de appels met de bolle kant naar beneden op de suiker. Verdeel de rest van de boter en suiker over de appels. Zet de vorm op een zacht vuur en laat in ca. 8 minuten de suiker licht bruin kleuren. Schuif de vorm in de oven en laat de karamel in ca. 15 minuten donker kleuren en de appels beetgaar worden. Daarna even iets laten afkoelen. Bestuif het aanrecht met bloem,rol het deeg uit tot een ronde lap van ong. 30 cm. Bedek de appels met het deeg en druk zachtjes aan. Bak de taart in nog ong. 20 minuten goudbruin en gaar. Leg een platte schaal of een groot bord op de vorm en keer de taart direct om op het bord. Lekker met halfstijf geklopte slagroom. Hier score je punten mee bij je vriendinnenclub 🙂
Owwja?laat eens proeven….
Moet je toch maar even langs komen,Marie