Geroosterde paprikasoep

Ingrediënten: 3 rode paprika’s- kilo tomaten- 2 rode uien- 2 teentjes knoflook- 3 groente bouillonblokjes- 1,5 liter water- zout/peper.

Oven voorverwarmen op 200 graden

Snij de paprika en tomaten in vier stukken(steel en pitjes paprika verwijderen). Pel de uien en snij ze ook in stukken. Teentjes knoflook pellen. Leg alles in een grote ovenschaal met de buitenkant naar boven. Sprenkel er olijfolie/zonnebloemolie over heen en wat zout en peper. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de groente ongeveer 20 minuten roosteren. Hou het even in de gaten want het kan ook wel langer duren. De bovenkant van de paprika’s moet bruin geblakerd zijn.

Haal de schaal uit de oven, laat een beetje afkoelen en haal het geroosterde vel van de paprika’s en de tomaten er af. Doe de geroosterde groente in een pan, voeg de drie bouillonblokjes en het water toe en laat het een kwartiertje koken. Zet de staafmixer erin en mix tot het een egale soep is. Breng op smaak met zout en peper.

Het lekkerst is hij als je hem een dag in de koelkast laat staan.