Havermout-kokoskoekjes

Dit recept kreeg ik 20 jaar geleden van de zus van Rien. Hij eet bijna nooit koek,maar deze koekjes vond hij altijd heerlijk. Nou,dat wil toch wel wat zeggen hé! Ze zijn ook erg lekker en simpel om te maken.

100 gram roomboter- 50 gram lichtbruine basterdsuiker- 50 gram witte basterdsuiker- 1 ei -75 gram tarwebloem – volle theelepel bakpoeder -3 gram zout- 75 gram havermoutvlokken- 75 gram geraspte kokos.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de halfzachte roomboter in blokjes. Doe het samen met de rest van de ingredienten in een kom. Kneed het geheel tot een stevige bal.

Draai kleine balletjes van het deeg(ongeveer 3 cm doorsnee) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Bak de koekjes ong 20 minuten gaar en lichtbruin van kleur.