Hongaarse goulash

Hier het recept van een heerlijke winterkost?

Ingrediënten: 1 rode paprika- 2 uien- winterwortel- 750 gram runderlappen- zout/peper- eetlepel bloem- 1 theelepel paprikapoeder- klein blikje tomatenpuree- 1 laurierblad- 500 ml runderbouillon

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper. Snipper de uien, snijd de paprika en winterwortel in kleine blokjes. Laat een klontje boter bruin worden in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur lekker bruin. Voeg ui, paprika, winterwortel en paprikapoeder toe en bak het een paar minuten mee. Roer er de bloem en de tomatenpuree door en bak een minuutje mee. Schenk de bouillon erbij, roer goed door en doe het laurierblad erbij. Laat met de deksel op de pan 2,5 a 3 uur sudderen op een laag vuurtje. Het laatste half uurtje doe ik de deksel schuin op de pan zodat het vocht weg kan en het nog wat inkookt. Lekker met rijst. Je kunt ook gelijk een grote pan met goulash maken en als het gaar is heet in schoongemaakte potten met schroefdeksel doen. Op z’n kop zetten tot het afgekoeld is en je trek de volgende keer een pot los, rijst koken en klaar ben je. Hoe makkelijk kun je het hebben.