Pecannotenkoek

Een lekkere makkelijk te maken koek met karamel en pecannoten(of walnoten,hazelnoten)

Ingrediënten:

Voor de koek:

185 gram roomboter-50 gram fijne kristalsuiker- 1 theelepel vanillearoma- 300 gram bloem-halve theelepel zout-180 gram pecannoten of een ander soort noot.

Voor de bovenlaag:

115 gram roomboter- 150 gram lichtbruine basterdsuiker- 150 gram pure chocola in stukjes gehakt.

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Vet een oven vorm in van ongeveer 30 bij 25. Of een ronde vorm van 25 doorsnee. Smelt de boter in een pannetje en voeg de suiker en de vanillearoma toe. Goed doorroeren en daarna de gezeefde bloem en het zout erdoor mengen. Druk het deeg in de ingevette schaal en bak het 10 minuten in het midden van de oven. Neem hem dan uit de oven en verdeel de noten erover, zet terug in de oven en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Smelt ondertussen voor de bovenlaag de boter in een pannetje en voeg de suiker toe. Breng het aan de kook en laat het 1 minuutje doorkoken. Het wordt dan een beetje een lobbige massa. Giet het over de koek en bak hem nog 10 minuten. Neem hem uit de oven en strooi er de chocola over heen. Goed aflaten koelen voordat je hem snijden gaat.