Rabarber-kruimeltaart

Deze taart is echt verrukkelijk. Zowel half warm als koud. Fikse dot lobbig geslagen slagroom erbij. Heerlijk!

Ingredienten taart: 100 gram roomboter- 150 gram lichtbruine basterdsuiker- 3 grote eieren- 50 ml karnemelk- 200 gram bloem- 7 gram bakpoeder- iets minder dan halve theelepel zout- theelepel kaneel- 350 gram rabarber in dunne plakjes gesneden.

Voor de kruimellaag: 150 gram bloem- 150 gram havermout- 160 gram lichtbruine basterdsuiker- 200 gram koude roomboter in stukjes.

Oven voorverwarmen op 180 graden en een ronde springvorm van ongeveer 20 cm doorsnee invetten.

Klop in een kom de suiker en boter tot een smeuige massa. Klop de eieren erdoor. Meng de bloem,bakpoeder,zout,kaneel erdoor en voeg de karnemelk toe voor een luchtig dik beslag. Doe het beslag in de vorm en verdeel het over de bodem. Leg de rauwe rabarber erop en laat een centimeter vrij rondom aan de randen.

Doe voor de kruimels de boter,bloem,suiker en havermout in een kom. Roer met je vingers tot je een kruimelige massa hebt. Strooi over de rabarber en druk de randen iets aan.

Zet hem ongeveer een uur in de oven.

Eetsmakelijk!