Rijst met zoetzure saus

Voor degene die niet weet wat ze vanavond nu weer op tafel moet zetten. Hier een heerlijke en makkelijke maaltijd.

Ingrediënten: Groot pak rijst- anderhalf kilo kipfilet in blokjes- 3 uien- 3 teentjes knoflook-zoete ketjap- ketchup- beetje suikergemberpoeder of een vers stukje- pak gezeefde tomaten- halve liter kippenbouillon van een blokje of vers- maizena. Eventueel voor erbij: boontjes- broccoli of roerbakgroente.

Snijd de uien in kleine stukjes en bak hem in een ruime braadpan een beetje glazig. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Bestrooi de kippenblokjes met zout en wat peper en bak dit met de uien mee tot het bruin is. Voeg 5 eetlepels ketjap toe en drie eetlepels ketchup. Doe er drie theelepels gemberpoeder en 2 theelepels suiker bij. Goed doorroeren en het pak tomatensap erbij gieten. Voeg al roerend de bouillon erbij en laat het 10 min. zachtjes koken. Maak de saus met een beetje maizena aan tot het de goede dikte heeft. Ondertussen moet je de rijst en de groente koken maar dat snappen jullie zelf ook wel?!

Dit recept is voor 8 tot 10 personen

Eetsmakelijk!